Blog Title>>RIŽOTO S KOZICAMA I POVRĆEM NA ZAGORSKI

RIŽOTO S KOZICAMA I POVRĆEM NA ZAGORSKI

RIŽOTO S KOZICAMA I POVRĆEM NA ZAGORSKI

4 osobe

 

Vrijeme pripreme: 25 min

 

Sastojci:

400g kozica

3 male šalice riže

1 srednja mrkva

1 srednji korijen peršina

1 srednji korijen celera

1 manja glavica luka

3 režnja češnjaka

15 dag tikvica

malo maslinovog ulja

9 šalica temeljca ili vode

5 dag slanine

2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje

 

Začini: chilli, sol,papar, mješavina provansalske trave

Po želji malo naribanog parmezana za posipanje.

 

Priprema: indukcijska ploča

  1. U dubljoj tavi izdinstati slaninu i luk na maslinovom ulju.
  2.  Nakon 5 minuta dodati mrkvu, peršin i celer narezane na male kockice i protisnuti češnjak te kuhati oko 10 minuta.
  3. U drugi lonac staviti 9 šalica od kave mlake vode ili temeljca i čekati da zavrije.
  4. U tavu s povrćem dodati rižu i dinstati 3 – 5 minuta uz stalno miješanje.
  5. Preliti temeljcem i kuhati oko 10 minuta na laganoj vatri.
  6. Staviti kozice i tikvice te kuhati 7 minuta.
  7. Uliti vrhnje za kuhanje i ostaviti na vatri da provrije oko 1 minutu.
  8. Ugasiti ploču za kuhanje te ostaviti oko 5 minuta da se sljube sastojci.

 

Po želji staviti naribani parmezan.

 

Dobar tek!