
RIŽOTO S KOZICAMA I POVRĆEM NA ZAGORSKI
4 osobe
Vrijeme pripreme: 25 min
Sastojci:
400g kozica
3 male šalice riže
1 srednja mrkva
1 srednji korijen peršina
1 srednji korijen celera
1 manja glavica luka
3 režnja češnjaka
15 dag tikvica
malo maslinovog ulja
9 šalica temeljca ili vode
5 dag slanine
2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
Začini: chilli, sol,papar, mješavina provansalske trave
Po želji malo naribanog parmezana za posipanje.
Priprema: indukcijska ploča
- U dubljoj tavi izdinstati slaninu i luk na maslinovom ulju.
- Nakon 5 minuta dodati mrkvu, peršin i celer narezane na male kockice i protisnuti češnjak te kuhati oko 10 minuta.
- U drugi lonac staviti 9 šalica od kave mlake vode ili temeljca i čekati da zavrije.
- U tavu s povrćem dodati rižu i dinstati 3 – 5 minuta uz stalno miješanje.
- Preliti temeljcem i kuhati oko 10 minuta na laganoj vatri.
- Staviti kozice i tikvice te kuhati 7 minuta.
- Uliti vrhnje za kuhanje i ostaviti na vatri da provrije oko 1 minutu.
- Ugasiti ploču za kuhanje te ostaviti oko 5 minuta da se sljube sastojci.
Po želji staviti naribani parmezan.
Dobar tek!